Vacature Inspecteur Milieu Industriële Bedrijven

Inspecteur Milieu Industriële Bedrijven in Terneuzen

Inspecteur Milieu industriële bedrijven

Kruimelpad

 1. Inspecteur Milieu industriële bedrijven

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

DCMR is continu op zoek naar talent! Wil jij je inzetten voor het minimaliseren van milieurisico's als gevolg van potentieel gevaarlijke activiteiten bij bedrijven? Dan is de onderstaande functie echt iets voor jou.

Wat ga je doen?

Bedrijven die in de sectoren chemie en petrochemie actief zijn, leveren potentiële risico's op voor het milieu in hun directe of zelfs minder directe omgeving. Tenminste, als ze hun voorzieningen en veiligheidsmaatregelen aan bijvoorbeeld de installaties en hardware niet op orde hebben. Als inspecteur Wabo RIE4 controleer je dat. Door een combinatie van administratieve en procestechnische onderzoeken bepaal je of de maatregelen afdoende zijn. Je analyseert, vaak samen met een collega, de kritische bedrijfsprocessen en maatregelen en benoemt mogelijk zwakke plekken. Je brengt daarom een belangrijk deel van je tijd door op de locatie van het bedrijf dat je controleert. Jouw doel is om problemen te voorkomen of ze zo snel mogelijk op te lossen of te laten lossen. Je werkt volgens de geldende kaders en kwaliteitskaders en je bent altijd alert op mogelijkheden om de kwaliteit van ons werk te vergroten en in te spelen op ontwikkelingen. Daarover adviseer jij je teammanager. Naast de reguliere inspectiewerkzaamheden maakt milieupiket een belangrijk onderdeel uit van je taken. Als gevolg van milieupiket, bij ongewone voorvallen of klachten, kan het voorkomen dat je buiten kantoortijden werkt.

Om miljoenen mensen veilig te laten wonen en werken, in dit gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële bedrijven, is jouw werk onmisbaar Dat doe je in een fijne sfeer met sociale en enthousiaste collega's die graag samen optrekken en hun werk niet alleen leuk, maar vooral ook belangrijk vinden. Een relevant doel, interessant werk en een prettige werkomgeving. In deze baan komt voor jou alles samen. Verder kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal € 4.370,- bruto per maand (schaal 9) voor inspecteur, en maximaal € 5.565,- bruto per maand (schaal 11) voor een senior inspecteur;
 • een individueel keuzebudget van ruim 22% dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken (denk aan extra verlof, een 13e maand of een nieuwe fiets);
 • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
 • een vergoeding voor sport en voor thuiswerken;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP;
 • een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van €5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten.

Wat breng je mee?

Jij bent je bewust van de aandacht voor risicovolle bedrijven in de samenleving en combineert dat met een kritische en alerte houding als het gaat om naleving van wet- en regelgeving. Samen met je kennis van techniek, procestechnische bedrijfsprocessen en gebiedsontwikkelingen geeft dat jou precies de juiste hoeveelheid gezonde argwaan. Je baseert je conclusies op feitelijke en objectieve constateringen. Je bent zakelijk, sociaal vaardig, communicatief overtuigend en niet bang voor conflictsituaties. Daarnaast heb je:

 • een relevante hbo-opleiding afgerond, zoals chemische technologie, procestechniek of werktuigbouwkunde;
 • geen bezwaar om in voorkomende gevallen buiten kantoortijden inspecties uit te voeren;
 • een rijbewijs B;
 • Als senior inspecteur heb je aanvullend minimaal 5 jaar ervaring met inspecteren, bij voorkeur op het gebied van de grote industriële bedrijven (RIE4).

Laat je cv bij ons achter via de sollicitatieknop!

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Cor Vet, Teammanager Provinciaal toezicht WABO, .

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Tim van Pelt, Adviseur Werving & Selectie, of .

We kijken uit naar jouw reactie!

Wil jij ook werken voor ruim 1,2 miljoen inwoners aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving in het Rijnmondgebied?

C. Vet

DCMR Milieudienst Rijnmond
Parallelweg 1
3112 NA Schiedam

Stuur e-mail

Marjolein Piket

Daniëlle BlomFunctie:inspecteur milieu industriële bedrijven
Startdatum:05-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4370 – 4370
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met DCMR Milieudienst Rijnmond via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Terneuzen
 2. Inspecteur Milieu Industriële Bedrijven DCMR Milieudienst Rijnmond 05-11-2023

Bekijk ook andere vacatures