Vacature Marktanalist omg. Goes

Marktanalist omg. Goes in Terneuzen

Zoek je een baan waarbij je cijfers analyseert en markttrends volgt? Wil je de strategie van Vermeer helpen vormgeven en hun positie in de markt versterken? Dan is de vacature van Marktanalist perfect voor jou!

Vermeer, van origine opgericht in Amerika, is in 's Heer Arendskerke het regionale distributiekantoor voor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ze versterken de dealers met productkennis, technische service, customer service, logistiek, financiën en HR. Sinds een aantal jaren ontwerpen en assembleren ze op deze locatie ook machines voor houtversnippering en unieke elektrische horizontale boormachines voor ondergrondse boringen.

Het bedrijf is flink aan het groeien en enorm uitgebreid de afgelopen jaren.

Het kantoor van Vermeer in Nederland, is namens verantwoordelijk voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De functie van Marktanalist is nieuw voor Vermeer. Dat betekent dat je de kans krijgt om deze rol mee vorm te geven. Je gaat informatie verzamelen over de markten in de regio. Omdat dit nieuw is, moet je zelf bedenken hoe je dat het beste kunt doen. Je mag nieuwe manieren verzinnen om de gegevens te analyseren en te organiseren. Het team in Amerika kan je hierbij helpen. Voor het verzamelen van deze data, zul je ook met mensen in contact komen. Dankzij jouw communicatieve vaardigheden, ben je in staat om sterke relaties aan te gaan.

Wat ga je doen?

Je hebt een cruciale rol in het vinden van belangrijke informatie over de markt. Je volgt concurrenten, om te zien wat zij doen. Al deze informatie wordt gebruikt om onze bedrijfsplannen te ondersteunen.

Daarnaast ga je:

 • Actief de algemene, economische ontwikkelingen in de EMEA-markt volgen om te begrijpen hoe de economie in het bredere EMEA-gebied presteert en welke factoren van invloed zijn.
 • Regionale ontwikkelingen in de markt bijhouden en verwerken in je analyses en aanbevelingen.
 • Marktdata en statistieken verzamelen, door samen te werken met overheidsinstellingen en brancheorganisaties. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld helpen om in kaart te brengen hoeveel houtversnipperaars in gebruik zijn.
 • Relevante marktgegevens vastleggen, documenteren en rapporteren aan het leiderschapsteam.
 • Financiële rapportages van concurrenten analyseren. Zelfstandig of in samenwerking met afdeling Finance.
 • Kijken hoe groot de markt is en wie de concurrenten zijn. Je kijkt ook hoe de markt is opgedeeld in kleinere groepen met vergelijkbare kenmerken. Deze informatie helpt bij het maken van slimme plannen en keuzes voor Vermeer.
 • Af en toe ook het productmanagementteam van Amerika ondersteunen bij onderzoek. 

Samen met 2 Product Managers vorm je het productmanagement team. Jullie staan aan het begin van de ontwikkeling van nieuwe machines. En jullie geven input voor het doorontwikkelen van bestaande machines. Jij ondersteunt de Product Managers met belangrijke marktdata en inzichten. Zij kunnen hiermee sterke business cases maken en nieuwe ideeën succesvol lanceren. De Product Managers zijn regelmatig op reis, om klanten en dealers te ontmoeten. Met enige regelmaat zullen jullie samen op kantoor zijn om te overleggen en een band op te bouwen als team. 

Ondanks dat Vermeer een technisch bedrijf is, hoeft jouw achtergrond niet in een soortgelijke sector te zijn. Vermeer zou het bijvoorbeeld ook heel interessant vinden, als je uit de transport en logistiek sector komt. Of dat je een achtergrond hebt als economisch analist. Die kennis en ervaring kan ze juist weer helpen om op andere manieren naar datastromen en informatie te kijken.

Verder zou het fijn zijn als je:

 • Een hbo-opleiding hebt, in een economische richting.
 • Zowel een opstarter bent als een afmaker. Je zult nieuwe werkwijzen moeten bedenken. Hier maak je standaardprocessen van, waar je zelf mee zult werken.  
 • Het niet vervelend vindt om uren achter elkaar gefocust op de computer te werken. En tegelijkertijd ook wel sociale connecties kan onderhouden met collega’s en externe partijen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden hebt, om bevindingen effectief te delen met het team en het LT.

Vermeer biedt jou: een warm welkom in hun familiebedrijf en de vrijheid en uitdaging om samen verdere groei te realiseren.

Daarnaast mag je rekenen op:

 • een goed salaris (maximaal €4800 bruto per maand) en mooie bonus;
 • een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • pensioenopbouw via PMT (cao Metaal&Techniek);
 • laptop en mobiele telefoon;
 • een ruim budget voor de aanschaf van uitstekend materiaal om comfortabel vanuit huis te kunnen werken.

Interesse of wil je meer weten? Bel, app of mail Michelle: 06-30023896/zeeland@werkenvakmanschap.nlFunctie:Marktanalist
Startdatum:31-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:0 – 4800
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Werk en Vakmanschap via terneuzen@werkenvakmanschap.nl of 0115-649521. Of bezoek hun website https://www.werkenvakmanschap.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Terneuzen
 2. Marktanalist omg. Goes Werk en Vakmanschap 31-10-2023

Bekijk ook andere vacatures