Vacature Senior Projectleider Omgevingsvergunningen

Senior Projectleider Omgevingsvergunningen in Terneuzen

Senior projectleider omgevingsvergunningen

Kruimelpad

 1. Senior projectleider omgevingsvergunningen

Afdeling: Reguleren

Standplaats: Terneuzen

Sluitingsdatum: 31 december 2023

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Werken aan een omgeving waar ruimte voor ondernemen samengaat met respect voor het milieu en het waarborgen van de gezondheid van de inwoners in Zeeland en Zuid-Holland. Kun jij tegelijk de regels toepassen en belangen afwegen?

Wat ga je doen?

In vijf teams werken de 75 collega's van de unit Reguleren in Schiedam en Terneuzen aan omgevingsvergunningen in het kader van de Wet milieubeheer en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. We doen dit voor een breed scala van bedrijven in de dichtbevolkte en dynamische Rijnmondregio, provincie Zuid-Holland en de provincie Zeeland (alleen BRZO en RIE4). Het betreft o.a. raffinaderijen, chemiebedrijven en tank op- en overslagbedrijven die veelal vallen onder het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO). Je graaft in wetteksten en jurisprudentie, verifieert de geleverde informatie, overlegt met bedrijven en vraagt advies waar nodig, binnen of buiten onze dienst. Uiteindelijk neem je in samenwerking met experts, onze juristen, collega's van toezicht en externe partijen (zoals gemeenten, Veiligheidsregio of Rijkswaterstaat) een onderbouwde beslissing. Binnen de gestelde tijdslimiet lever je een beschikking op waarin alle belangen correct zijn afgewogen. Je houdt de ontwikkelingen goed in de gaten, zowel veranderingen in nationale en internationale wet- of regelgeving als economische of maatschappelijke ontwikkelingen (denk aan circulaire economie, energietransitie en duurzaamheid). Zo denk je ook met ons mee over de ontwikkeling van het uitvoeringsbeleid als het gaat om vergunningverlening. Interessant en afwisselend werk dus, waar bovendien grote belangen mee gemoeid kunnen zijn!

Je gaat aan de slag binnen een professionele en collegiale omgeving, waar we elke dag bijzondere afwegingen maken tussen economie, veiligheid en milieu. We geven je daarbij ruimte, verantwoordelijkheid en volop gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en je kennis van bedrijven of sectoren te verdiepen. Natuurlijk ondersteunen we je daarbij met opleidingen, trainingen en cursussen. De eerste periode word je gekoppeld aan een mentor die je alles over ons unieke werk zal leren. Een belangrijk doel, teamwork en de kans om een zichtbare bijdrage te leveren aan een schone en veilige regio: in deze baan komt voor jou alles bij elkaar.

Verder kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal €5564,- bruto per maand (bij een 36-urige werkweek, schaal 11);
 • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
 • een individueel keuzebudget dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken (denk aan extra verlof, een 13 e maand of een nieuwe fiets);
 • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van €5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten;
 • een prima pensioen bij het ABP.

Wat breng je mee?

Jij bent gemotiveerd om te werken aan het verbeteren van de milieukwaliteit en veiligheid in het Rijnmondgebied, provincie Zuid-Holland en provincie Zeeland. Je werkt efficiënt en zorgvuldig. Je checkt dingen liever een keer te veel dan dat je iets over het hoofd ziet, verliest zelden het overzicht en hecht er waarde aan om werk van hoge kwaliteit af te leveren. Je vindt het leuk om met veel verschillende mensen samen te werken, zowel binnen de DCMR als daarbuiten.

Wat je in elk geval hebt:

 • een academisch werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van chemie, procestechnologie of werktuigbouwkunde is een pre;
 • Affiniteit met vergunningverlening in een politiek-bestuurlijke en milieucontext;
 • een rijbewijs B.

Neem contact op via:

DCMR Milieudienst Rijnmond
Parallelweg 1
3112 NA Schiedam

Stuur e-mail

Tim van PeltFunctie:projectleider omgevingsvergunningen
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5564 – 5564
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met DCMR Milieudienst Rijnmond via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Terneuzen
 2. Senior Projectleider Omgevingsvergunningen DCMR Milieudienst Rijnmond 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures