Vacature Hseq Manager Job

Hseq Manager Job in Terneuzen

HSEQ Manager

Date: 11 Jun 2024

Posting End Date:

Location:

Terneuzen, NL, 4538 BJ

Company: ICL-IP Terneuzen B.V.

Veiligheid, gezondheid, milieu, kwaliteit en integriteit zijn een integraal onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Voor deze belangrijke onderwerpen zijn we op zoek naar een inspirerende en ervaren HSEQ Manager die de ICL Terneuzen organisatie kan leiden naar een hoger niveau van veiligheidsbewustzijn en -gedrag, en die de naleving van wet- en regelgeving kan waarborgen.
Als HSEQ manager ben je lid van het managementteam in Terneuzen. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de general manager en geef je leiding aan een team van 3 directe en 18 indirecte medewerkers.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkeheden zijn:

 • Bevorderen van de naleving van wet- en regelgeving binnen de organisatie, met name op het gebied van BRZO, milieu en ARBO, inclusief vergunningen en stakeholdermanagement.
 • Bijhouden en uitdragen van relevante wet- en regelgeving naar interne belanghebbenden.
 • Initiëren en coördineren van onderzoeken op het gebied van HSEQ.
 • Initiëren en implementeren van HSEQ programma's en -verbeteracties.
 • Het stimuleren van Operational Excellence binnen de afdeling en binnen de organisatie.
 • Onderhouden en verbeteren van het integrale managementsysteem dat voldoet aan ISO 9.001/14.001/45.001/50.001, Seveso III.
 • Verantwoording QC,- en ontwikkelingslaboratorium.
 • Nastreven en bevorderen van een cultuur van veiligheid en het verminderen van incidenten, overschrijdingen van voorschriften en gevaarlijke omstandigheden.
 • Verzamelen van gegevens ten behoeve van in- en externe HSEQ rapportages.
 • Leiding geven aan de HSEQ afdeling en samenwerken met verschillende interne en externe belanghebbenden waaronder ook samenwerken met de global HSEQ organisatie.

Wat je meebrengt naar het team:
Je hebt minimaal een afgerond Bachelor diploma HVK, Engineering, Milieu/Chemie of vergelijkbaar. Je hebt goede kennis van de BRZO systematiek en hier recente ervaring mee bij voorkeur ook als HSEQ manager. Je bent een ervaren leidinggevende en gewend om in een internationale matrix organisatie te werken. Je communicatieve vaardigheden met verschillende stakeholders zijn dan ook zeer goed waaronder ook in samenwerking met (lokale) overheid.

Verder vinden we het belangrijk dat je de volgende skills bezit:

 • Vermogen om meerdere disciplines op een positieve manier te beïnvloeden en als team te functioneren.
 • Analytisch vermogen en besluitvaardigheid om prioriteiten te stellen en te handelen in tijden van druk.
 • Innovatief maar praktisch, gedreven om te slagen en bereid om te leren en te groeien.
 • Je bent zeer project/procesmatig, stuurt op processen en bent pragmatisch in de aanpak en uitvoering. Daarbij ben je goed in staat vanuit de verschillende abstractieniveaus de zaken te bezien;
 • Verdere kenmerken van je zijn: stressbestendig, besluitvaardig, communicatief en resultaatgericht. Je aarzelt niet de uitdaging aan te gaan.

Locatie: ICL IP Terneuzen, Frankrijkweg 6 te Terneuzen


Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met , Recrutiment Europa via of .

Over ICL:
ICL is een wereldwijd opererende producent van mineralen en chemische producten met een unieke waardeketen van kalium, broom en fosfaat. ICL beschikt over eigen grondstofreserves en verwerkt deze met haar technologische en industriële kennis tot een breed scala aan producten voor klanten over de hele wereld in de landbouw en de industrie. Bij ICL werken wereldwijd ongeveer 12.000 mensen en het bedrijf is in een groot aantal Europese landen actief.

Functie:hseq manager
Startdatum:12-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met ICL via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures terneuzen
 2. Hseq Manager Job ICL 12-06-2024

Bekijk ook andere vacatures