Vacature Waterklerk

Waterklerk in Terneuzen

Shipping

 • Ports & Terminals

  From agency services to warehousing and from transshipments to tug assistance. Wagenborg takes care of your business in the ports of Delfzijl and Eemshaven.

 • Offshore & Towage

 • Transport & lifting

  Wagenborg Nedlift is your specialist regarding horizontal, vertical and heavy transport.

 • Sustainability

  We are continuously aware of our impact on the environment and people around us.

Logistiek Talent

Wil je jouw kennis en ervaring inzetten om van alles te regelen voor de schepen die de North Sea Ports binnenlopen? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou op ons Wagenborg-kantoor in Terneuzen.

 • Home /
 • Carriere /
 • Logistiek Talent

Location: Terneuzen

Hours: 40

Education: hbo

Wil je jouw kennis en ervaring inzetten om vanalles te regelen voor de schepen die de North Sea Ports binnenlopen? Dan hebben wij een interessante uitdaging voor jou op ons Wagenborg-kantoor in Terneuzen.


ERVAREN WATERKLERK

Royal Wagenborg, opgericht in 1898, is een internationaal maritiem logistiek conglomeraat. Het familiebedrijf biedt een diversiteit aan maritieme diensten. Met circa 230 varende eenheden is Wagenborg actief in de zeevaart, offshore, towage, maritieme managementdiensten en onderhoudt zij de veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog. Aanvullend is Wagenborg actief in opslag en overslag, kraanverhuur en speciaal en zwaar transport. Vanuit het hoofdkantoor in Delfzijl heeft Wagenborg een sterk wereldwijd commercieel netwerk opgebouwd met kantoren in Zweden, Finland, Griekenland, Spanje, Canada, Rusland en de Filippijnen. Met ongeveer 3.000 werknemers bedient Wagenborg als één van Nederlandse grootste rederijen klanten in de Baltic, Noordwest-Europa, de Middellandse Zee, Amerika en het Verre Oosten.

Wat ga je doen?
Je bent de schakel tussen de wal en het schip. Als een schip de haven nadert, stem je met de havenautoriteiten af wanneer het schip kan binnenvaren. Je zorgt voor sleepboten, een loods, een ligplaats, bootlieden en maakt afspraken met de stuwadoor over het laden en lossen. Je stelt offertes op voor bijvoorbeeld bevoorrading en reparatie en zorgt voor de inkoop. Verder organiseer je onder andere keuringen voor de bemanning of een taxi voor bemanningsleden die met verlof gaan. Kortom, je regelt alles voor schepen die de havens in de North Sea Port binnenlopen, uiteraard in overleg met het schip. Een goed netwerk en een goede relatie met leveranciers is daarbij belangrijk.

Onze lijndienst die tussen Terneuzen en Zweden vaart, is één van je vaste klanten. Soms komen er veel aanvragen tegelijk binnen. Dan is het belangrijk dat je het overzicht houdt, de juiste prioriteiten stelt en ondanks de druk nauwkeurig blijft werken. Je hebt veel contact met mensen van verschillende nationaliteiten. Engels is daarbij de voertaal. De schepen komen uiteraard niet allemaal keurig tussen negen en vijf binnen. Dat betekent dat je soms ook 's avonds en in het weekend bereikbaar moet zijn. Je moet dat thuis goed regelen, maar het geeft ook een hoop zelfstandigheid.

Douaneaangiftes maken ook deel uit van je werk. Je bent je ervan bewust dat een verkeerd gezette komma in de tonnages ervoor kan zorgen dat er duizenden euro's te veel of te weinig belasting wordt betaald. En dat een schip dat nog niet in het systeem staat, de haven niet in mag varen. Je werkt kortom accuraat en tijdig. Je zet inkomende facturen in het systeem en zorgt dat de collega's van de administratie over alle informatie beschikken om facturen voor onze klanten te maken.

QUOTE
Max Poelstra, Waterklerk

"We regelen echt alles voor schepen en de bemanning. Het werk is heel afwisselend en onvoorspelbaar. Ik hou van die hectiek. Daarbij krijgen we veel vrijheid in ons werk.

"

Wat hebben wij te bieden?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een internationale werkomgeving
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid
 • Studiemogelijkheden die aansluiten bij jouw talent en loopbaanwensen
 • Gunstige arbeidsvoorwaarden
 • Leuke collega's

Wat vragen wij?

 • Je hebt bij voorkeur een hbo-opleiding afgerond
 • Je spreekt en schrijft goed Engels
 • Je hebt de cursus Douane Declarant afgerond of je bent bereid deze te volgen
 • Je hebt je VCA-vol of wilt dit certificaat halen
 • Je werkt zelfstandig, kunt goed improviseren en hebt een commerciële instelling
 • Je stelt de klant centraal
 • Je bent flexibel en stressbestendig
 • Je hebt je rijbewijs B

Ben je geïnteresseerd?

Klik hieronder op de REAGEER-knop, vul het formulier in, voeg je CV en eventueel je motivatie toe en druk op 'verzenden'. Of stuur onze Recruiter Mirte Oolders een berichtje via WhatsApp +31 . Je hoort dan snel van ons over de verdere procedure.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met () via .Functie:waterklerk
Startdatum:3-5-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Koninklijke Wagenborg via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures terneuzen
 2. Waterklerk Koninklijke Wagenborg 03-05-2024

Bekijk ook andere vacatures