Vacature Docent Procestechniek/Procesbeheersing

Docent Procestechniek/Procesbeheersing in Terneuzen

Scalda

 • Mbo-onderwijs

  • Opleidingsaanbod Scalda
  • Richting Entree
 • Vavo

  • Vavo studenten tijdens de les
 • Volwassenenonderwijs
 • Cursussen & Trajecten

Hoofdmenu Iconen menu

Docent Procestechniek/procesbeheersing

0,8 - 1,0 fte

Maritiem, ICT en Techniek

Vervaldatum : 18 augustus 2024

Maak je wereld en solliciteer bij Scalda!

Voor het team procestechniek op de locatie Terneuzen ontstaat de vacature voor Docent Procestechniek/procesbeheersing (0,8 - 1,0 fte).

Bij Scalda in Terneuzen leiden wij de technische talenten van morgen op. Onze studenten worden de toekomstige productiemedewerkers en operators die met brede kennis en vaardigheden de industrie zullen innoveren. Ze leren over allerlei apparaten, eenheidsbewerkingen, en procesbeheersing, met een focus op automatisering, besturing, meten, en regelen van processen.

Wat ga je doen?

Je geeft les en begeleidt studenten door een uitgebreid curriculum, waarin zowel theoretische concepten als praktische toepassingen aan bod komen. Je begint met het aanleren van de basisprincipes van procestechniek, waarbij je studenten vertrouwd maakt met de terminologie en procesflow. Veiligheid en milieubewustzijn vormen hierbij een essentieel onderdeel.

Daarnaast duik je in de wereld van proces automatisering en besturingstechnieken, en hoe deze systemen worden toegepast. Heel belangrijk in de opleiding is studenten te leren over meet- en regeltechniek, waarbij processen gemonitord en bijgestuurd worden.

Het curriculum omvat ook een diepgaande verkenning van verschillende procesapparatuur en -technologieën, en eenheidsbewerkingen.

Praktijkervaring is een integraal onderdeel van het programma, waarbij studenten de kans krijgen om hun kennis toe te passen in onze proeffabriek en tijdens stages bij partnerbedrijven.

Je rol als mentor en begeleider is enorm belangrijk, je ondersteunt hen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat ga je verder nog doen?

 • Je ontwikkelt en updatet lesmateriaal, zowel inhoudelijk als wat betreft de lesmethoden;
 • Je draagt bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijsprogramma in samenspraak met collega's;
 • Je beoordeelt opdrachten, projecten en examens, en het geven van constructieve feedback aan studenten;
 • Je houdt actief ontwikkelingen en trends bij binnen het vakgebied;
 • Je stimuleert een veilige en inspirerende leeromgeving waarin studenten hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen;
 • Je werkt samen met collega's en externe partijen om relevante praktijkervaring en stageplaatsen te faciliteren.

Wie ben jij?

Als docent procestechniek bij Scalda ben jij niet zomaar een leraar - je bent een coach, een mentor en een supporter voor je studenten. Je gelooft niet alleen in het overdragen van kennis, maar ook in het verzekeren dat je studenten de leerstof echt begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk. Je bent een meester in het herkennen van de individuele behoeften en leerstijlen van je studenten, en je past je aanpak dienovereenkomstig aan. Je gebruikt creatieve en interactieve leermethoden om de betrokkenheid van je studenten te vergroten en hun begrip van de leerstof te versterken.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een afgeronde lerarenopleiding of PDG (of bent bereidheid deze te behalen);
 • Inzicht in meten en regelen van proef.
 • Meten en regelen van processen: Je bent bekwaam in het uitleggen en demonstreren van hoe processen gecontroleerd en geoptimaliseerd kunnen worden.
 • Je bent een enthousiaste, flexibele teamspeler die aantoonbare affiniteit heeft met jongeren vanaf 16 jaar en ouder;
 • Je kan begeleiding geven in arbeids- en leerproces van jongeren;
 • Je vindt het leuk om je opgedane praktijkervaring en kennis over te brengen.

Wat bieden we je?

Een unieke werkplek binnen onze afdeling, trots op onze complete state-of-the-art proeffabriek. Met professionele apparatuur, inclusief een eigen bierbrouwerij en waterzuivering, bieden we een praktijkomgeving waar je niet alleen lesgeeft, maar ook samen met studenten experimenteert en innoveert.

Ons team wordt verbonden door een gedeelde toewijding aan kwaliteit. We streven ernaar om elke dag het beste uit onszelf te halen, om ervoor te zorgen dat onze studenten de kennis en vaardigheden verwerven die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de wereld van procestechniek.

We zijn dan ook trots op de kwaliteit die onze studenten leveren en de nauwe samenwerking die we hebben met het regionale bedrijfsleven. Zo hebben we ook recentelijk het junior praktijkprogramma gelanceerd. Nieuwsgierig? Meer info hierover vind je op https://scalda.nl/over-scalda/projecten/junior-praktijk-programma

De functie is conform het generieke functieprofiel docent LB en wordt gewaardeerd in functieschaal LB (min. € 3.431,00 / max. € 5.078,00). Salaris en overige voorwaarden zijn conform cao mbo. Naast dat je gedurende alle schoolvakanties vrij bent zijn er ook nog andere aantrekkelijke voorwaarden. Zo krijg je naast het salaris en vakantiegeld een eindejaarsuitkering (de zogeheten 13e maand) en een tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten. Wij hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden daarvoor diverse mogelijkheden zoals studiefaciliteiten, seniorenverlof en nog meer.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract voor een jaar. Na deze periode kan, bij goed functioneren en voldoende formatieruimte, het contract verlengd worden dan wel een benoeming voor onbepaalde tijd in deze functie volgen.

Informatie:

Een meeloop dag om kennis te maken met het onderwijs is mogelijk. Voor informatie kun je contact opnemen met de heer Carlo Smolders, teamleider opleiding Laboratoriumtechniek, telefoonnummer: .Functie:docent procestechniek procesbeheersing
Startdatum:07-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3431 – 5078
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Scalda via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures terneuzen
 2. Docent Procestechniek/Procesbeheersing Scalda 07-06-2024

Bekijk ook andere vacatures