Vacature Nautisch Verkeerscoördinator

Nautisch Verkeerscoördinator in Terneuzen

Rijkswaterstaat, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Je kunt reageren tot 4 oktober 2024

 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

 • 24 - 36 uur per week

Nautisch verkeerscoördinator

Als nautisch verkeerscoördinator zorg jij dat de scheepvaart op en rond het Kanaal van Gent naar Terneuzen optimaal doorgang vindt. Vanaf de verkeerscentrale in Terneuzen plan en coördineer je de verkeersstroom voor zowel de binnenvaart als de zeevaart die moet schutten door de sluizen van Terneuzen. Gun het jezelf om in deze verantwoordelijke functie een bijdrage te leveren aan het Nederlandse waterverkeersmanagement.Solliciteer direct!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Bij Rijkswaterstaat is veiligheid en snelle verkeersdoorstroming erg belangrijk, een topprioriteit, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je plant en coördineert de verkeersstroom voor zowel de binnenvaart als de zeevaart die moet schutten door de sluizen van Terneuzen. Hiervoor werk je met diverse (digitale) systemen. Samen met collega's ben je verantwoordelijk voor een veilig en efficiënt schutproces om een vlotte doorstroming te waarborgen. Jouw bijdrage zorgt ervoor dat schepen veilig en zonder vertraging hun route kunnen vervolgen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je werkt graag samen met anderen. Als nautisch verkeerscoördinator werk je vooral samen met collega's, maar ook met de verkeersleiding, sluisoperators en natuurlijk de (vaar)weggebruikers. Je houdt ervan om het overzicht te bewaren bij de soms complexe sluisplanningen.

Voor het maken van een sluisplanning gebruik je de aankomsttijd van schepen en houdt je rekening met:

 • schepen met ADN-certificaat
 • diepgang ten opzichte van de beschikbare drempelhoogte in de sluis

Ook als hiervoor op het laatste moment aanpassingen moeten worden doorgevoerd om de scheepvaart zo vlot mogelijk door de sluizen van Terneuzen te loodsen. Je krijgt energie van de steeds veranderende situaties en je vindt het leuk om te puzzelen om jouw gemaakte planning passend te krijgen en te halen.

Wat wij aan jou waarderen
Wij zoeken een teamspeler met een flexibele houding die ook goed zelfstandig kan werken. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor jouw persoonlijke taken en verantwoordelijkheden en bent stressbestendig. Je denkt niet in problemen, maar in oplossingen en bent door jouw positieve oplossingsgerichte instelling een aanwinst voor ons team.

Ben jij onze nieuwe nautisch verkeerscoördinator? Solliciteer dan direct online!

Of wil je nog iets meer weten over deze baan? Dan kan! Neem dan contact op metAnko de Visser, teamleider, via . Hij staat je graag te woord.

Vacaturenummer: CL-RWS-24-004

Functie-eisen

 • je hebt een mbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een nautisch maritieme richting
 • je blijft in lastige omstandigheden, zoals werken tijdsdruk of risico's, beheerst en doelmatig werken
 • je hebt ervaring met communiceren via een marifoon en bent in bezit van een marifooncertificaat of je bent bereid dit binnen een termijn van 1 jaar te halen
 • je beheerst de nautische Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau Schaal 7 Salaris Min €2734 - Max €3529 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 24 Maximaal aantal uur per week 36

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week)
 • diverse verlofregelingen, studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling

Je kunt je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wil hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

 • je standplaats is Terneuzen
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten
 • in deze functie werk je in een volcontinu rooster
 • je bent in bezit van rijbewijs b en een eigen auto
 • voor deze functie is een periode keuring vastgesteld, net als een aanstellingskeuring
 • voor deze functie dien je een interne opleiding te volgen, die je periodiek moet herhalen gedurende je loopbaan
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties kan deel uitmaken van het sollicitatieproces

Jouw toekomstige afdeling

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken zo'n 2.000 medewerkers bij VWM: circa 1.500 in het veld en 500 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement, afdeling Zuid-West

De afdeling Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement Zuid-West is 24 uur per dag verantwoordelijk voor een vlotte en veilige doorvaart op de vaarwegen die in beheer zijn van Rijkswaterstaat in de corridor Westerschelde en Kanaal Gent-Terneuzen en draagt daarmee bij aan de beschikbaarheid van het vaarwegnetwerk.
De collega's houden zich bezig met begeleiding van het scheepvaartverkeer (zowel vanaf de wal als op het water) en de bediening van objecten (sluizen en bruggen) en handelen in voorkomend geval incidenten op de vaarwegen af.

Solliciteren en selectie

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

E-assessment

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

Digitale selectiedag

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Terugkoppeling

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn.

In dienst

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!

Je kunt reageren tot 4 oktober 2024

Ken jij de juiste kandidaat?

 • 36 uur per week

 • Terneuzen, Vlissingen of Hansweert

 • Master / doctoraal - WO

Achter de schermen bij Rijkswaterstaat: weginspecteur

Gun jezelf Rijkswaterstaat.Functie:nautisch verkeerscoördinator
Startdatum:6-4-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2734 – 3529
Uren per week:24 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures terneuzen
 2. Nautisch Verkeerscoördinator Rijkswaterstaat 06-04-2024

Bekijk ook andere vacatures