Vacature Jeugdzorgwerker Kortdurend Verblijf

Jeugdzorgwerker Kortdurend Verblijf in Hulst

Contact:

Snel naar

 • Werken bij
 • Servicepunt JeugdzorgPlus

Volg Elker via:

Jeugdzorgwerker Kortdurend Verblijf

Datum 21-05-2024 Salaris Schaal 9 Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd, met kans op vast dienstverband Nummer 5094 Locatie Hulst Ingangsdatum Zo snel mogelijk Sluitingsdatum 03-06-2024

kortdurend verblijf & observatie

Waar jongeren 24 /7 terecht kunnen als het thuis écht even niet meer gaat

In de Groningse wijk Helpman vind je crisisgroep de Hulst. Op deze locatie bieden wij jongeren (van 12-18 jaar) de mogelijkheid tijdelijk te verblijven als het, ondanks ambulante hulpverlening, écht niet goed gaat in de thuissituatie. Zo lang als nodig én zo kort als mogelijk. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor deze jongeren klaar.

Wat maakt de Hulst bijzonder? Op de Hulst werken we trauma-sensitief, cognitief gedragstherapeutisch, oplossingsgericht en de-escalerend volgens de geweldloos verzet methode. Het orthopedagogische team maakt onderdeel uit van het Behandelcentrum 12+. Door het kortdurende karakter van het verblijf, wisselt de groepsdynamiek continu. Geen dag is hetzelfde en geen dag is voorspelbaar op de Hulst.

We bieden niet alleen een verblijf, maar werken ook aan het verkrijgen van een helder (diagnostisch) beeld, zodat we naar de best passende vervolghulp op zoek kunnen. We werken hiervoor samen: met elkaar, met de jongere, ouders/verzorgers, ketenpartners en anderen.

Wat ga jij doen?

Voor de jongeren die in de crisisopvang verblijven ben je emotioneel beschikbaar als vervangend opvoeder. Je eet samen met de jongeren, speelt spelletjes, luistert naar hun verhalen en voert steunende gesprekken. Je zorgt dat de jongeren op tijd zijn bij therapie of school of dagbesteding.

Dagelijks zet je je vakkennis en ervaring in voor de jongeren die op de groep verblijven. Binnen een team van aanpakkers ga je samen met de gedragswetenschapper op zoek naar de onderliggende patronen. Met dit doel sluit je aan bij en luister je goed naar de jongere, zijn systeem en de betrokken hulpverlening.

Je stelt veiligheidsplannen op en zet deze in wanneer dat nodig is. Maar soms pakt een situatie anders uit. Dan moet je snel en effectief handelen om escalatie te voorkomen. En schakelen en vlot een eerste inschatting kunnen maken van wat er nodig is. Dit betekent dat je soms te maken krijgt met agressie. Om hier kalm en de-escalerend mee om te gaan leer je diverse methoden en technieken toe te passen en ontwikkel je nieuwe, andere vaardigheden door regelmatige training en scholing.

Wie ben jij?

Het werken op een crisisgroep kan veel van je vragen. Jongeren die binnenkomen hebben al veel meegemaakt en laten regelmatig (forse) gedragsproblematiek zien. Als jeugdzorgwerker kun je voor uitdagende situaties komen te staan waarop je snel moet reageren en handelen. Dat vraagt dat jij stevig in je schoenen staat, adequaat kunt handelen, snel kunt schakelen en een dikke huid hebt. En doorzettingsvermogen, want jij moet goed je mannetje kunnen staan en onderbouwen waarom een traject moet worden ingezet. Je laat je dus niet makkelijk uit het veld slaan. Jij gelooft dat er altijd mogelijkheden zijn om een kind te kunnen helpen. Hoe groot de problemen soms ook zijn. Vanuit die gedachte weet jij hoe je zorgt voor een veilige omgeving, de juiste zorg en ondersteuning.

Voor deze baan is het nodig dat je niet alleen zorg verleent aan onze jongeren, maar ook goed voor jezelf zorgt. Want het werk, de dynamiek en soms de hectiek vraagt veel van jou. Je bent daarom goed in staat om voor je eigen ontspanning te zorgen en je kunt de verantwoordelijkheid die deze baan van je vraagt, na je werktijd ook weer los laten.

Jij vindt makkelijk je weg in een dagelijks veranderende werkomgeving en je bent graag onderdeel van een betrokken en hecht team. Je werkt onregelmatige diensten, ook 's avonds en in het weekend. Dit vraagt flexibiliteit van jou om het werk te combineren met je privéleven.

Herken je jezelf daarnaast in onderstaande beschrijving? Dan komen we graag met je in contact!

 • Jij bent een ervaren Jeugdzorgwerker en je hebt affiniteit met het werken met jongeren met trauma- en hechtingsproblematiek. Residentiele ervaring met de doelgroep is een pré
 • Je bent goed in het beoordelen en in omgang van complexe (gedrags)problematiek
 • Je bent sociaal vaardig en je hebt kennis van pedagogiek en ontwikkelingspsychologie en kan groepsgericht en systeemgericht werken.
 • Je hebt een opleiding HBO Social Work (of vergelijkbaar) en je bent SKJ geregistreerd.

Wat biedt Elker jou?

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers én die van onze jongeren, kinderen én hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan. Zo is er intervisie en werkbegeleiding en kun je gebruik maken van ons uitgebreide interne opleidingsaanbod. Daarnaast is er ruimte voor individuele maatwerkafspraken. Omdat Elker als specialistische jeugdhulpaanbieder een breed hulpaanbod heeft, kun je intern goed doorstromen in verschillende rollen en functies.

Overigens vinden we het ook belangrijk dat er meer is dan inhoudelijke ontwikkeling en beweging: we hebben natuurlijk kundige én hele leuke collega's, je kunt gebruik maken van bedrijfsfitness én we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 24-32 uur per week.
 • Je start met een contract voor 1 jaar (daarna is vast contract mogelijk).
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 9 (maximaal €4.544,51, per 1 juli €4.601,31 bruto per maand obv 36 uur per week).
 • Je ontvangt onregelmatigheidstoeslag, 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering, thuiswerkvergoeding en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer (reiskosten fiscaal uitruilbaar).
 • Je krijgt óók een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig? We horen of zien je graag!

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag jouw korte motivatiebrief en je CV. Dit kan eenvoudig via de button 'Reageer op deze vacature'. Neem gerust contact op met Ylse Veenstra, (teamleider de Hulst) via of email .

Bel gerust met het Team Aanmelding en Advies van Elker: telefoon (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 12.30). Ook bereikbaar via e-mail:Functie:jeugdzorgwerker kortdurend verblijf
Startdatum:26-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4544 – 4544
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Elker via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Terneuzenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de terneuzenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures terneuzen
 2. Jeugdzorgwerker Kortdurend Verblijf Elker 26-05-2024

Bekijk ook andere vacatures